Nieuws

Voordelig het meerwerk van je nieuwbouwwoning financieren

16 sep. 2019

Bij Van Wijnen, initiatiefnemer van Hoe wil ik straks wonen, staan kwaliteit en woongenot voorop. Dat betekent dat de woningen compleet en van alle gemakken voorzien worden opgeleverd. Maar je hebt natuurlijk ook nog eigen wensen. Van Wijnen biedt veel uitbouwmogelijkheden om je huis naar eigen smaak en voorkeuren in te delen. Interessant om goed over na te denken, want het levert bijvoorbeeld vele extra vierkante meters woonplezier op.

Een woning kopen bij Van Wijnen: hoe gaat dat in zijn werk?

07 aug. 2019

Van Wijnen is initiatiefnemer van Hoe wil ik straks wonen. Ben je benieuwd naar hoe het kopen van een nieuwbouwwoning bij Van Wijnen in zijn werk gaat? We zetten de verschillende stappen voor je op een rijtje: van de start verkoop tot de oplevering van jouw nieuwe droomhuis.

Parkwijk klaar voor start bouw

12 jun. 2019

Na de zomer begint de bouw van Parkwijk. Janneke Sparreboom, wethouder, en Nina Nomden, directeur van Van Wijnen Lelystad, ondertekenden vorige week de koop-realisatieovereenkomst voor de eerste 40 woningen. Ook heeft de gemeente de grond alvast klaargemaakt voor de bouw.

‘Alles is straks nieuw, duurzaam en gasloos’

11 jun. 2019

‘Ik wandel zo vanuit mijn nieuwe appartement de stad in en duik het terras op,’ vertelt Dineke Ubak-Haze (67). Volgend jaar verhuist zij naar haar nieuwe comfortwoning van Wonen in het Hart. Hier woont ze op een droomplek: middenin het centrum van Meppel.

‘Eindeloos genieten van een droomuitzicht’

17 apr. 2019

Ze droomden altijd al van een appartement met uitzicht over het water. Volgend jaar wordt die droom werkelijkheid. Dan verhuizen Michel (44) en Yvonne (44) Springer naar hun gloednieuwe appartement in wooncomplex Bataviahaven. De appartementen bieden niet alleen veel comfort en een mooi uitzicht, ook zijn ze levensloopgeschikt.

Binnenkijken bij Gauke en Bertha: ‘Comfortwoning Kastelein is precies wat we zochten’

28 feb. 2019

Bijna vijf maanden wonen ze nu in hun gloednieuwe comfortwoning. Gauke (65) en Bertha (66) Bos zijn de trotse bewoners van een levensloopgeschikte Kastelein-woning. In hun nieuwe huis genieten ze van veel woonruimte en een kleine tuin. Dat was precies wat ze zochten.

Gasloos bouwen: wat betekent het eigenlijk?

21 feb. 2019

Sinds 1 juli 2018 is het verplicht om gasloze woningen te bouwen. Dit betekent dat alle nieuwbouwwoningen in Nederland geen gasaansluiting meer krijgen. Dat heeft alles te maken met de ambitie van de Nederlandse regering om de uitstoot van CO2 terug te dringen en zo klimaatverandering tegen te gaan.

Hier kun je oud worden: comfortwoningen in Fluitenberg

04 feb. 2019

In de gloednieuwe woonbuurt De Vliethorst in Fluitenberg komen zeventien zogenoemde comfortwoningen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De verkoop start op 27 december. ‘De woningen zijn niet alleen levensloopgeschikt maar ook duurzaam, waardoor mensen langer in hun eigen huis en dorp kunnen blijven wonen,’ zegt Erik Giethoorn, wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente Hoogeveen.

De warmtepomp: een duurzaam alternatief

08 okt. 2018

Warmtepompen zijn bezig aan een opmars. Vorig jaar werden er zo'n 80.000 pompen in Nederland geïnstalleerd. Dat zijn er tienduizend meer dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lang en gelukkig wonen in De Vliethorst

01 jan. 1970

In Drenthe komen de verhuiswensen van senioren het minst vaak uit. Reden? Het is nog knap lastig om een geschikte woning te vinden, zo blijkt uit onderzoek van het Kadaster (2018). Maar er is goed nieuws, want in Fluitenberg komen binnenkort nieuwe comfortwoningen: levensloopbestendige huizen waar je lang en gelukkig kunt wonen.

Hoe wil ik straks wonen is powered by:
Van Wijnen Logo
Volg ons ook op:

Meer informatie over onze privacybeleid    Meer informatie over de manier waarop wij cookies inzetten